Cum să extragi stick-ul USB din PC fără a crea probleme

Reduceri de pana la 50%

Întotdeauna dai “eject” stick-urilor USB înainte de a le deconecta?

Poți economisi câteva clickuri și o anumită perioadă de timp cu aceste sfaturi simple, deoarece nu va mai trebui să dai “eject” niciodată unui stick USB.

În general, cea mai mare amenințare la adresa datelor atunci când scoateți o unitate USB (cum ar fi un stick USB, hard disk, și așa mai departe) este deconectarea în timp ce datele sunt scrise pe ea. Aceasta întrerupe operația de scriere, iar fișierul care a fost scris sau copiat va fi incomplet sau poate rămâne ca fișier deteriorat sau corupt.

Înainte de a deconecta vreodată orice stick USB de pe PC, asigură-te că toate fișierele au terminat copierea sau salvarea.

Desigur, uneori, este dificil să știi dacă computerul scrie pe un stick usb. Un proces de fundal ar putea încă să scrie, sau un program ar putea efectua o salvare automată. Dacă deconectezi stick-ul și întrerupi aceste procese, ar putea cauza o problemă.

Singurul mod în care poți evita acest lucru este prin intermediul opțiunii “Safely Remove”. Cu toate acestea, Microsoft insistă că, atâta timp cât politica de sistem “Quick Removal” este selectată și nu scrii date pe o unitate, nu este nevoie să dai “eject”.

De asemenea, va trebui să te asiguri că memorarea în cache a scrierii nu este activată pentru stck, dar mai multe despre aceasta ceva mai jos.

Obțineți o unitate cu LED

Este ușor de văzut când unele Stick-uri USB sunt în uz, deoarece au un LED încorporat care clipește atunci când datele sunt citite sau scrise. Atâta timp cât LED-ul nu clipește, poți deconecta unitatea în siguranță.

Dacă unitatea nu are un LED, fă tot posibilul pentru a te asigura că o operațiune de copiere de rezervă sau de copiere în fundal nu este în curs înainte de a îl elimina.

Obligatoriu: Activează Quick Removal Mode în Device Manager

În mod implicit, Windows 10 optimizează unitățile USB, astfel încât să le poți elimina rapid fără a fi nevoie să utilizezi pictograma de notificare “Safely Remove Hardware”. Face acest lucru prin dezactivarea scrierii cache.

Scrierea în cache poate accelera aspectul de sciere pe stick-ul USB, dar te-ar putea face, de asemenea, să credezi că un proces de scriere este complet atunci când încă rulează în fundal. (Aceasta a devenit politica implicită în actualizarea din octombrie 20 a Windows 10, cunoscută și ca versiunea 1809.)

Deoarece este posibil să activezi din nou memorarea în cache a scrierii în Device Manager, trebuie să te asiguri că este dezactivată dacă dorești să elimini rapid unitatea USB.

Pentru aceasta, fă click pe butonul Start, tastează “Device Manager” în caseta Căutare, apoi apăsă enter.

Dă click pe săgeata de lângă “Disk Drives”, dă click dreapta pe unitatea USB externă, apoi selectează “Properties”.

USB-Properties

Sub fila “Policies”, selectează butonul radio de lângă “Quick Removal” (dacă este deja selectat, lasă-l așa), apoi dai click pe “OK”.

Închide “Device Manager” și ești gata! În viitor, poți elimina în siguranță acea unitate USB fără a da eject ori de câte ori dorești să îndepărtezi un stick USB. Cu toate acestea, să nu faci acest lucru cât timp o operațiune de scriere este în desfășurare.

Ce părere ai?

Adaugă un comentariu