Cum folosim și ce este un adaptor USB OTG

Reduceri de pana la 50%

Cum să conectați o unitate externă la telefon prin USB OTG

Indiferent dacă utilizați dispozitivul ca o consolă de jocuri, ca bază de date multimedia sau pur și simplu pentru a face o mulțime de poze, majoritatea dintre noi va dori la un moment dat să conectăm dispozitivul nostru la altceva prin USB. Iată cum puteți conecta un hard disk, USB stick sau accesoriu la o tabletă și smartphone Android.

Verificați dacă dispozitivul dvs. este compatibil

Pentru a conecta un hard disk sau un stick USB la o tabletă sau dispozitiv Android, trebuie să fie compatibil USB OTG (On The Go). Cum știu dacă este compatibil? Este simplu, trebuie doar să verificați site-ul web al producătorului sau cutia dispozitivului.

Și nu este tot ce poate face USB OTG. Permițând dispozitivului dvs. să acționeze ca o gazdă USB – adică să fie șeful altor dispozitive la care vă conectați – puteți utiliza hardware suplimentar, cum ar fi stocare, tastaturi sau chiar instrumente muzicale împreună cu telefonul.

Dacă smartphone-ul dvs. este într-adevăr vechi, dacă nu mai aveți cutia sau dacă nu sunteți sigur de numărul său de model, puteți utiliza aplicația USB Host Diagnostics de la Chainfire, pentru a verifica. Acestea fiind spuse, USB OTG este prezent nativ pe Android de la Honeycomb (3.1), deci este mai probabil ca dispozitivul dvs. să fie deja compatibil.

Despre putere pentru unități de capacitate mai mare

Când conectați un hard disk extern la laptop sau computer, unitatea în sine este alimentată de computer. Același lucru este valabil atunci când conectați spațiul de stocare la telefonul dvs. Android. Cu toate acestea, majoritatea smartphone-urilor nu sunt capabile să extragă la fel de multă putere ca un computer și acest lucru poate duce la probleme.

Majoritatea smartphone-urilor pot furniza doar aproximativ 0,5A de putere. Dacă unitatea dvs. externă necesită mai mult decât atât, pur și simplu se va deconecta. Hard disk-urile au nevoie de ceva mai mult atunci când pornesc. Acest lucru se datorează motorului din interior. Dacă descoperiți că unitatea dvs. de 1TB continuă să se deconecteze, aceasta este probabil problema.

Este posibil să aveți nevoie de un USB OTG care vă permite să conectați o baterie externă.

Puteți rezolva problema adăugând o sursă suplimentară de alimentare. Va trebui să puneți mâna pe un adaptor care vă va permite să conectați o baterie externă, precum și conexiunea la dispozitiv. Faceți acest lucru și nu ar trebui să aveți probleme în conectarea hard disk-ului extern la smartphone-ul Android. Doar asigurați-vă că conectați mai întâi banca de energie la telefon, apoi ultima unitate externă.

Avantajele și dezavantajele USB OTG

S-ar putea să fiți deja familiarizați cu USB OTG fără să știți numele acestuia. Oricând conectați o tastatură sau un mouse la Android, utilizați tehnologia OTG și nu este mai complicat să conectați un hard disk la smartphone decât să conectați un mouse la acesta. Acestea fiind spuse, există câteva condiții pentru a vă asigura că unitatea externă va fi recunoscută.

Toate dispozitivele compatibile cu USB pot fi utilizate atât timp cât nu necesită o sursă de alimentare externă. În plus, dispozitivul de stocare (hard disk sau USB stick) trebuie să fie în format FAT32. Formatarea NTFS nu va fi recunoscută. Dacă disk-ul / stick-ul nu este în acest format, puteți să îl formatați și să-l puneți în FAT32, dar veți pierde orice date despre el înainte de reformatare, așadar asigurați-vă că îl salvați în altă parte înainte.

Cumpărați un adaptor USB OTG

După ce ați stabilit că dispozitivul este compatibil cu OTG, puteți continua și accesa magazinul preferat și puteți achiziționa un adaptor USB OTG. Încercați să optați pentru o conexiune suficient de solidă, există multe oferte ieftine online, dar calitatea nu este întotdeauna acolo.

De asemenea, merită remarcat faptul că Samsung livrează de obicei un cablu OTG în cutie, așa că verificați ambalajul smartphone-ului, deoarece este posibil să nu aveți nevoie să cumpărați unul deloc.

În mod ideal, luați un cablu în unghi. Este foarte simplu, dar poate evita problemele cu portul USB. Puteți cumpăra unul la un preț destul de mic. Desigur, va trebui să acordați atenție tipului de cablu USB atunci când achiziționați: dacă aveți un port USB Type-C, bineînțeles că adaptorul va trebui să fie de același tip.

Conectați unitatea USB sau accesoriul la tabletă/smartphone

Nu este nevoie de tutoriale pentru a conecta un hard disk la tableta sau la smartphone-ul Android: pur și simplu conectați-le folosind noul cablu USB OTG.

Pentru a gestiona fișierele de pe hard disk sau stick-ul USB conectat la smartphone, utilizați pur și simplu un explorator de fișiere (File Manager) . Când dispozitivul este conectat, apare un nou folder. În general se numește USBDriveA, dar acest lucru poate varia în funcție de versiunile și interfețele sistemului.

Dacă întâmpinați probleme în a-l găsi, pur și simplu reveniți la rădăcina smartphone-ului. Care este diferența față de un Cloud? Nu este nevoie de o conexiune la internet, de exemplu.

Ce alte lucruri pot face cu USB OTG?

Conectați un mouse sau o tastatură

Acesta este unul dintre cele mai tipice moduri de a utiliza USB OTG. Este posibil să asociați smartphone-ul sau tableta cu dispozitive periferice, cum ar fi un mouse sau o tastatură, pe care apoi le puteți folosi pentru a-l controla. Există unele restricții – de exemplu, un mouse de jocuri cu mai multe butoane s-ar putea să nu fie pe deplin compatibil – dar în mare parte, operațiile de bază sunt activate.

Pur și simplu conectați un mouse USB și veți vedea automat apariția cursorului acestuia pe ecran. Aceasta este, de asemenea, o modalitate excelentă de a utiliza dispozitivul dacă ecranul tactil este spart. Alternativ, conectați o tastatură externă pentru a transforma o tabletă într-un laptop.

Conectați o tastatură MIDI

Dacă vă place să faceți muzică pe telefon, USB OTG vă permite să conectați dispozitive precum tastaturi și controlere MIDI, intrări audio pentru instrumente și vocale și diverse controlere care vă pot transforma telefonul sau tableta într-o mașină serioasă pentru a face muzică.

Conectați un controler de joc

Vă bucurați de jocurile mobile, dar tânjiți pentru un control mai bun? De ce nu conectați un gamepad la smartphone? Folosind un controler cu fir Xbox 360 este o modalitate ușoară de a face acest lucru: conectați-l la telefon cu un cablu OTG USB, lansați un joc și ar trebui să funcționeze imediat, fără configurare necesară.

Ce părere ai?

Adaugă un comentariu